lunes, 23 de noviembre de 2015

El rastre digital


En aquest tema, relacionat amb internet i amb les coses que es pujen a les xarxes socials, on eixes coses mai seran borrades, ja que totes les coses que es posen es queden a l'anomeda 'nube' i ahí no es pot accedir al teu gust, és a dir que eixes coses són eternes.
Afortunadament mai he tingut ninguna mala experiencia en el relacionat amb les xarxes socials i amb alguna cosa de la que em penedisca, però si que conec gent que a causa de algo pujat a les xarxes ara la seua haja canviat , a pitjor o a millor, però casi sempre és a pitjor perquè el contingut del que han pujat és d'algún tema sexual o molt vergonyòs i això provoca que l'altre gent es riga d'ells o es mofe constantment. Encara que mai he tingut una mala experiencia si que em penedisc de haver pujta algo a les xarxes, ja que quan era més xicotet pujava cosas que actualment m'avergonyiria, però això no ha provocat ningun problema, ja que són coses normals. Si alguna vegada patirà un problema dels que es planteja en el video el primer que faria seria denunciar-ho o intentar parlar amb eixa persona per a que això s'eliminarà, però segurament no s'eliminaria, llavors tendria que denunciar-ho i comentar-ho amb alguna persona que siga molt de la meua confiança per a poder solucionar-ho, és a dir amb ma mare, mon pare o algú de la meua familia que m'aconsellara o m'ajude en eixe problema, que és molt greu. 
Quan utilitze internet per a posar algo en les xarxes o comprar algo o algun cas en el que tinc que posar informació personal o vaig a compartir algo relacionat en mi, sempre intente que la pàgina on vaig a posar això siga fiable, és a dir que el lloc on vaig a posar eixe informació siga seriós i no vaja a enganyar-me. En el cas de posar alguna foto, video o comentari en alguna xarxa m'assegure que estic segur d'això que vaig a posar i que no vaig a arrepentir-me d'això, ja que eixa cosa pot ser borrada, però seguirà sempre en la anomenada 'nube'.

Marcos Barberán.

Açò ho he realitzat gràcies a aquest vídeo

viernes, 13 de noviembre de 2015

Ús d'Internet - avantatges i inconvenients

INTRODUCCIÓ


Encara que la interacció informàtica encara està en la seua infància, ha canviat espectacularment el món en què vivim, eliminant les barreres del temps i la distància i permetent a la gent compartir informació i treballar en col·laboració. L'avanç cap a la informació continuarà a un ritme cada vegada més ràpid. El contingut disponible creixerà ràpidament, la qual cosa farà més fàcil que es puga trobar qualsevol informació en Internet. Les noves aplicacions permeten realitzar transaccions econòmiques de forma segura i proporcionen noves oportunitats per al comerç. Les noves tecnologies augmentaran la velocitat de transferència d'informació, és possible que les actuals transmissions de televisió generals es vegen substituïdes per transmissions específiques en què cada llar reba un senyal especialment dissenyada per als gustos dels seus membres, perquè puguen veure el que vullguen en el moment que desitgen.

Adicció a les xarxes socials.

AVANTATGES
INCONVENIENTS
Immediatesa de la informació
Privacitat.
Massificació de contingut
Veracitat no fiable.
S'eliminen les barreres de temps i espai
Virus informàtics i spam.
Facilitza l’aprenentatge
L'ús d'Internet en excés pot generar alt grau de dependència i addicció.
 Es posible encontrar soporte técnico de toda clase sobre alguna herramienta o proceso.
Sedentarisme.
 Es posible encontrar muchos puntos de vista diferentes sobre alguna noticia.
Provoca que els estudiants s’esforçan menys en les seues tareas.
Interacció amb una comunitat
Distrau als empleatsen el seu treball.





lunes, 9 de noviembre de 2015

On estudie?




Ací es on estudie diariament.

Etiquetes

Què són les etiquetes d'una entrada del bloc?

Les etiquetes són paraules que agrupen articles relacionats. Són paraules que definixen més detalladament els continguts dels articles, diguem que aporten més informació que una categoria.

Com s'escriuen les etiquetes?

A l'escriure una entrada, fes clic en l'opció Etiquetes que apareix en el lateral i introduïx les etiquetes que vullgues separant-les amb una coma. Les etiquetes utilitzades anteriorment es mostren davall, per la qual cosa només has de fer clic en elles per a afegir-les a l'entrada.

On apareixen les etiquetes en les entrades?

Les etiquetes apareixen al final de l'entrada, és a dir en una entrada d'un bloc, quan s'acabat el que és l'entrada en una lletra d'altre color es pot vore totes les entrades.

Per a què serveixen?

Per exemple, si a tot l'entrades que vas escriure sobre la teua música favorita li vas posar com a etiqueta "música" algú pot entrar al teu blog i posar en el "Search" música i totes les entrades a què els hages posat eixa etiqueta eixiran en una sola pàgina.
També, com són part del text del teu blog poden ajudar a algú que fa busca en google o un altre motor de busca, però esta aplicació no és per al que les etiquetes van ser dissenyades.
ETIQUETES on PhotoPeach

miércoles, 28 de octubre de 2015

Iniciació a les xarxes d'ordinadors (III)

    

Tipus de servidors


· Servidor d'arxius:

  És el que emmagatzema diversos tipus d'arxius i els distribuïx a altres clients en la xarxa.

· Servidor de correu:

 Emmagatzema, envia, rep, enruta i realitza altres operacions relacionades amb el correu electrònic per als clients de la xarxa.

· Servidor de fax:

Emmagatzema, envia, rep, enruta i realitza altres funcions necessàries per a la transmissió, la recepció i la distribució apropiades dels fax

· Servidor web:

 Emmagatzema documents HTML, imatges i la resta de material Web compost per dades i distribuïx este contingut a clients que la demanen en la xarxa.

· Servidor de base de dades: 

Proveïx servicis de base de dades a altres programes o altres computadores

· Servidor d'impressions:

 Controla una o més impressores i accepta treballs d'impressió d'altres clients de la xarxa

· Servidor de Seguretat:

 Té programari especialitzat per a detindre intrusions malicioses

lunes, 26 de octubre de 2015

Iniciació a les xarxes d'ordinadors (II)

                             LAN

Una LAN és una xarxa que connecta els ordinadors en un àrea relativament xicoteta i predeterminada.


                                   

                              WAN

Nombra a la red de ordenadores que se extiende en una gran franja de territorio, ya sea a través de una ciudad, un país o, incluso, a nivel mundial.


              


DIFERÈNCIES


La pricipal diferència entre aquestes dos xarxes són que les xarxes LAN estan caracteritzades per una xarxa local, xicoteta mentre que les xarxes WAN estan caracteritzades per una xarxa amb una grandaria extensa.

La xarxa de la Florida és WAN perquè sols necessita la connexió local per als seus 4 edificis, no necessita una xarxa oberta.


Iniciació a les xarxes d'ordinador (I)

                           SWITCH

Commutador (switch) és el dispositiu digital lògic d'interconnexió d'equips que opera en la capa d'enllaç de dades del model OSI. La seua funció és interconnectar dos o més segments de xarxa, de manera semblant als ponts de xarxa, passant dades d'un segment a un altre d'acord amb la direcció MAC de destí de les trames en la xarxa i eliminant la connexió una vegada finalitzada esta.


         



                             RACK

Un rack és un suport metàl·lic destinat a allotjar equipament electrònic, informàtic i de comunicacions. Les mesures per a l'amplària estan normalitzades perquè siguen compatibles amb equipament de distints fabricants.

        

                               CDP


(Centre de processament de dades) és la ubicació on es concentren els recursos necessaris per al processament de la informació d'una organització.


      

            CABLEADO ESTRUCTURADO


El cablejat estructurat consisteix en l'estesa de cable de parell trenat *UTP / *STP a l'interior d'un edifici amb el propòsit d'implantar una xarxa d'àrea local.


         


Així funciona la xarxa d'ordinadors de la nostra escola.






viernes, 16 de octubre de 2015

Vídeos

He triat aquest vídeo perquè és una cançò que escolte molt i que m'agrada molt, ja que el rap és l'estil de música que més escolte. Al vídeo apareix el videoclip de la cançò, cantada per Nikone, un dels meus cantants preferits.


GOOGLE, MÉS QUE UN CERCADOR

 Els fundadors de Google són Larry Page i Serguéi Bri.

 Google, als anys 90, va superar al popular buscador anomenat AltaVista.

A banda de ser el buscador més important d'Internet, Google també oferix altres servicis molt reconeguts en el món d'Internet, com per exemple un servici de correu electrònic cridat Gmail, servici de mapes cridat Google Maps, el lloc web de vídeos que s'anomena Youtube i la xarxa social Google+,

El sistema operatiu de Google basat en linux és Android, empleat per a telèfons mòbils, tablets, televisions i automòbils. Un dels més prestigiosos del món.

La companyia e Google està treballant en un projecte d'ulleres de realitat augmentada, els Google Glass i en un servici de fibra òptica; el Google Fiber i en vehicles autònoms. Així mateix hi ha altres projectes com el Project Loon.

He triat aquest doodles perquè pense que són els més interessants i els més divertits.


viernes, 2 de octubre de 2015

Blocs educatius

Un blog educatiu és una ferramenta web que té com a finalitat publicar i compartir continguts educatius. I contribuïx que dites continguts siguen molt més accessibles a totes les persones.

Després també hi ha diferents tipus de blogs, com per exemple:
- Blog de aula: És el més utilitzat en l'àmbit educatiu. És un complement de les classes. Inclouen continguts creats tant pel docent com pels estudiants i que servix com a mitjà d'ensenyança i aprenentatge.
Blog de centro:Es tracta moltes vegades de portals d'informació que incorporen una secció de notícies en què participen els estudiants.
Blog del profesor: Blog que els docents utilitzen com a mitjà per a publicar les seues experiències educatives.
Blog de un proyecto: Diari de camp o registre de documentació en projectes d'investigació.
Blog de departamentoBlog amb informació específica per a professors, pares i alumnes.
Blog del AlumnoS'assembla a diaris personals i reflectixen els seus interessos, gustos i vida quotidiana.

Hi han diferents ferramentes per a crear un blog. Ací hi han algunes:

- Wordpress
- Blogger
- Tumblr
- Drupal
  

Blocs i pàgines webs




 







Un bloc és un lloc web que recopila cronològicament textos o articles d'un o més autors, apareixent primer el més recent. Habitualment, en cada article, els lectors poden escriure els seus comentaris i l'autor donar-los resposta, de manera que és possible establir un diàleg.L'ús o temàtica de cada blog és particular, n'hi ha de tipus personal, periodístic, empresarial o corporatiu, tecnològic, educatiu, etc.

                         


Una pàgina web és un document o informació electrònica capaç de contindre text, so, vídeo, programes, enllaços, imatges, i moltes altres coses, adaptada per a la crida World Wide Web, i que pot ser accedida per mitjà d'un navegador. Esta informació es troba generalment en format HTML o XHTML.




Pàgina web

Bloc

 Es necessiten coneixements per a posar informació en una pàgina web, la qual cosa és més complicat.
 És més estàtica quant al contingut.
Oferim als lectors la nostra versió seriosa i formal.
 En la pàgina web s'actualitzen les coses molt de tant en tant.




Crear un blog és més senzill.
 És més dinàmic.
El blog és més personal, en ell comptem el que sabem perquè els altres ho vegen.
 Té una bona crítica perquè en els blogs trobem de seguida les coses ja que estan molt ben organitzats.