jueves, 14 de abril de 2016

Conceptes de programació

El concepte programar té varies definicions:

1. Establir o planificar el programa d'una sèrie d'activitats.
Ex: este any, a més de básquetbol, es programaran diverses activitats, fent especial insistència en la pràctica d'altres esports com el voleibol o la natación
2. Donar les instruccions necessàries a una màquina perquè realitze la seua funció de manera automàtica.
Ex: programar la llavadora; programar el video
3. "Elaborar i aplicar programes informàtics per a una computadora."
Ex: está fent un curset per a aprendre a programar


Un ordenador és capaç de fer 1000 coses però sempre necessitarà algu que li ordene fer eixes eixes coses i que li done instruccions, en este cas una persona, per tant, direm que programar és definir instruccions per a ser executades per un ordinador. El resultat d'esta tasca és un paquet d'instruccions a què cridem programa. L'objectiu de programar sol ser resoldre un problema. 

Encara que parega fàcil, per a definir instruccions a un ordinador hem d'utilitzar un llenguatge o codi específic, algo que per a principiants o per a gent que no esta acostumada a utilitzar un ordinador d'aqueste manera és molt difícil. Per tant es podria dir que un llenguatge de programació és 
un llenguatge formal dissenyat per a realitzar processos que poden ser duts a terme per màquines com les computadores. Poden usar-se per a crear programes que controlen el comportament físic i lògic d'una màquina i esta format per un conjunt de símbols i regles sintàctiques i semàntiques que definixen la seua estructura i el significat dels seus elements i expressions.



Un videojoc o joc de vídeo és un joc electrònic en què una o més persones interactuen, per mitjà d'un controlador, amb un dispositiu dotat d'imatges de vídeo. Este dispositiu electrònic, conegut genèricament com «plataforma», pot ser una computadora, una màquina àrcade, una videoconsola o un dispositiu portàtil.



Scratch és un llenguatge de programació visual  lliure orientat a l'ensenyança principalment per mitjà de la creació de jocs. És una forma molt bona i entretenguda de ensenyar a algú que no coneix el llenguatge de progamació com funciona i com es té que fer, encara qu evidentment realitzar un joc o algo per l'estil és molt més complexe.





 



No hay comentarios:

Publicar un comentario